Αυτή η εικόνα πριν τα in-line γραφικά της HTML, αποτέλεσε την "home" σελίδα της δραστηριότητας "Αριάδνη". Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της έκθεσης "Ευρωμετρική 1992" με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας του ΥΠΑΝ. Δείχνει ποιοί οργανισμοί στην Ελλάδα αποτέλεσαν την πρώτη μεγάλης κλίμακας on-line κοινότητα (στην ουσία αρχικά μόνο κάποιο στέλεχος/ομάδα πρωτοπόρων του αναφερόμενου Οργανισμού).

Δείχνει την διεθνή διάσταση της δραστηριότητας, το κονσόρτιο COSINE, τις συνδέσεις στο πρώτο ευρωπαϊκό X.25 backbone IXI (64Kbps) πάνω από το οποίο αναπτύχτηκε ο διεθνής κόμβος του COSINE-MHS (αργότερα DANTE-NAMEFLOW), την ένωση των Εθνικών Δικτύων Ερευνας RARE (τώρα λέγεται ΤERENA), την ένωση δικτύων IP στην Ευρώπη RIPE (κέντρο συντονισμού και NIC δεύτερης γεννιάς, είμαστε συν-ιδρυτές του). Επίσης, η εικόνα δείχνει το πρώτο ευρωπαϊκό ΙP backbone ΕΒΟΝΕ και το δορυφορικό CHEOPS που αποτέλεσαν άξονες δράσης του “Αριάδνη”.

Εδώ δημιουργήθηκε ο πρώτος κόμβος X.25 στην Ελλάδα (OTE, NTI TRANSPAC), η πρώτη υπηρεσία dial-up για το ελληνικό κοινό, τα πρώτα δημόσια "κουτιά" ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πρώτη high speed σύνδεση με το εξωτερικό (8Mps δορυφορικά), το πρώτο ελληνικό Autonomous system (2546) στο NSFNET (διεθνές Internet backbone). Αργότερα, ακολούθησε η πρώτη σύνδεση της Ελλάδας στο διεθνές ΑΤΜ, το πρώτο μεγάλης κλίμακας "Interactive TV" κ.α. Για όσους ενδιαφέρει η λεπτομέρια της τεχνολογίας αυτά ήταν πράγματι ιστορικά γεγονότα στα οποία είχαμε παρουσία.