ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Internet
Internetwork
Δίκτυο
Δικτύωση

 

τι είναι ;


Ιωάννης Κοροβέσης
Δίκτυο Αριάδνη
1993

 

Η απάντηση με εικόνες (κλικ σε κάθε υπότιτλο των 6 εικόνων για μεγένθυση)

Η εικόνα "Κοινότητα Χρηστών", δείχνει την άποψη που διαμορφώσαμε ότι για να πετύχουμε δικτύωση έπρεπε να βρουμε χρήστες από κάθε κλάδο. Αυτό το λέμε γιατί υπήρξε διάστημα που τα λαμπάκια των μοντεμ ήταν ακίνητα.

Η εικόνα "Προσφερόμενες Υπηρεσίες" όσο κι αν φαίνεται απλό τώρα, δείχνει τον προβληματισμό "τι είναι υπηρεσία" που προσέφερε το Δίκτυο και ποιοί μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Η εικόνα "Αρχιτεκτονική δικτύου" ήταν η πρώτη συστηματική εικόνα κατανόησης, απάντηση στο "Αριάδνη Τι;". Ενα πολύπλοκο σύστημα υπο-συστημάτων βασισμένο στην διαρκή εξέλιξή του. Εδώ η έμπνευση από τον Turchin, παλιό γνώριμο από την περιοχή του συναρτησιακού προγραμματισμού, χρησίμευσε σαν το μοντέλο αναφοράς (reference model) για την δημιουργία της εικόνας αυτής αλλά και για ένα μοντέλο εξέλιξης του διαδικτύου (λεπτομέρειες αργότερα).


Οι εικόνες "ηλεκτρονικό ταχυδρομείο" δείχνουν τον σταθερό προσανατολισμό μας στην όσο το δυνατόν ευρύτερη διάχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων για τα εργαλεία του διαδικτύου. Τα config. αρχεία του ISOSUN αντιγράφτηκαν και πέρασαν στα πρώτα συστήματα πολλών οργανισμών. Βασικό στήριγμα ήταν επίσης η εμπειρία μας στο UNIX. Θα μιλήσουμε και για τον EPMHS και την φάση που κάναμε μεταφορά της εμπειρίας σε μεγάλη κλίμακα.